Vedligeholdelse af fliser

vedligehold fliser og fjern ukrudtEr du en stolt ejer af din fliseterrasse, og benytter den så ofte som overhoved muligt? Hvis ja, så er du helt sikkert også klar over, at vedligeholdelse af fliser er utrolig vigtigt, hvis du fortsat ønsker at bevare det flotte udseende fra fliserne, som du kender fra da terrassen og fliserne var helt nye. Du ønsker bestemt ikke, at der vokser ukrudt op, eller at din terrasse vrimler med myrer.

Nu tænker du sikkert, ”ja men hvordan kan man undgå dette?” Hertil er svaret, at man ligesom med så mange andre ejendele kan købe vedligeholdelsesgrej til ens fliser også. Ofte opstår der nemlig flisepest på ens fliser efter en årrække, og dette ser bestemt ikke kønt ud. Det viser sig som små, hvide og grå pletter, og ødelægger den flotte farve, som fliserne havde fra begyndelsen af. Men det kræver ikke særlig meget arbejde, før dine fliser igen ser ud som nye. Med fliserens kan du faktisk børste “pesten” af igen. Dette skal kun gøres en gang om året, og gerne om foråret, hvor vinteren og frosten er ovre, så du kan give dine fliser en god behandling før sommeren rammer.

Ukrudt mellem fliserne

Ukrudt er heller ikke godt for fliserne, og i værste fald bliver de helt levende. Her skal du blot ned på alle fire og fjerne ukrudtet et par gange om året, og så har du en flot terrasse, og dine fliser trives i velbehag. Der er ingen undtagelser for herregårdsfliser eller andre belægningssten – alle fliser skal have samme behandling, og så vil de se om helt som nye. Så går du meget op i din fliseterrasse, og ønsker du et flot udseende, så er vedligeholdelse en vigtig og uundgåelig del af at være terrasseejer.