Bakkemørtel til din nye mur

Skal du opføre en ny mur, eller måske endda bygge et helt nyt hus af mursten? Hvis dette er tilfældet, så vil du skulle bruge rigtig mange mursten, men dette er ikke nok i sig selv. Der vil også skulle bruges mørtel, så du sikrer dig, at dine mursten ikke skrider fra hinanden og fundamentet ikke holder. Med bakkemørtel får du den helt rigtig mørtelblanding, som er skabt til opmuring af murværke og større facader. Et hus er udsat for alle mulige vejrforhold, og derfor skal både murstenene og mørtelblandingen have en meget høj styrke, så der ikke opstår slidtage, som får konsekvenser for bygningen.

Mørteltyper

bakkemørtel

Der findes mange forskellige mørtelblandinger, og til udendørs brug, som ved opmuring af mursten til et hus, så skal der anvendes en grov mørtelblanding, der har en høj styrke og en meget lang holdbarhed. Den skal kunne holde til varme, kulde, frost og sne, regn og slud, vindstød og meget mere. Derfor skal massen være tyk, og grov, så der ikke er mulighed for, at denne vil krakelere eller påvirkes let, ved de mange forskellige situationer, som den kan komme ud for.

Mørtlen fungerer både som bindingsmateriale, og som udfyldning af de luftrum, som kommer ved stablingen af flere mursten ovenpå hinanden. Det sørger også for et bedre isolering, og samtidig giver det et flot udseende på murværket, når det er færdigt. Det ser man fra næsten alle murstenshus, hvor der er anvendt nogle farvede mursten. Her er mørtlen tydelig mellem hver enkelte mursten, og dette skaber et flot udse

ende for bygningen.

Er du i tvivl om, hvorvidt den mørtel du har fat i, er den rigtig til formålet, så kan du også kontakte dit lokale byggemarked. De vil kunne give dig en professionel hjælp, så du får det rigtige produkt med hjem.